Снимка: bgonair.bg

Въпреки че от 1 януари трябваше да влезе в сила електронната винетка, продължават проблемите със закупуването й на някои от граничните пунктове.

Още по темата

Заради това на "Дунав мост" се заформиха огромни колони от леки и тежкотоварни автомобили, които не могат да си купят винетка и да продължат пътя си, разказва Bulgaria ON AIR.

Това за камионите означава, че излизайки от граничния пункт, рискуват да бъдат глобени, защото тежките возила нямат право да влизат в града.

"Само тука има проблем и на "Лесово". Само в Бългрия ги има тия проблеми. Тука сега ще търсим в Русе електронна винетка. Ще хващаме такси, за да търсим винетка", възмути се Джевдет Али от Кубрат, който пътува с камион от Унгария.

Припомняме ви, че санкцията за превозно средство без винетка е в размер на 300 лв. Очаква се устройства за закупуване на електронна винетка да бъдат доставени на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

Утре се очаква премиерът Бойко Борисов да се срещне с представители на Сдружението на общините и да се вземе решение за кои пътища ще трябва винетен стикер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase